.
Луганские новости
Луганские новости:
11.11.2011 09:12
В Луганске не прекращаются драки с иностранцами

ВВС
В Луганске не прекращаются драки с иностранцамиУ Луганську почастішали випадки бійок і сутичок між місцевими жителями та іноземцями - вихідцями із Кавказу, Середньої Азії та Африки.

Міліція вважає, що всі ці злочини здійснюються на побутовому ґрунті, але захисники постраждалих іноземців переконані, що ідеться про злочини через національну приналежність.

Другий тиждень студентське містечко Луганського національного університету охороняють посилені патрулі міліції.
Студентам, передусім іноземцям, радять не виходити із гуртожитків без особливої потреби.
Підвищені заходи безпеки впровадили після нападу на студентів - вихідців із інших країн.
Шаурма і тайбоксери
Увечері 1-го листопада декілька десятків молодиків у медичних масках і озброєні бітами розбили вітрини і пошкодили устаткування в кіоску, де продають шаурму.
Кіоск, що належить вихідцю із Азербайджану, розташований біля головного навчального корпусу університету. Потім нападники перемістилися до одного з дев'ятиповерхових гуртожитків університету і побили іноземців. Четверо з них потрапили до лікарні.

Міліція вже затримала кількох організаторів нападу, повідомила прес-служба обласної міліції. Адвокат одного із постраждалих Ігор Чудовський твердить, що всі затримані – відомі спортсмени-тайбоксери, які тренуються в одному зі спортивних клубів Луганська.
Головний підозрюваний є тренером команди, яка цього року виграла Кубок губернатора Луганщини. Цього спортсмена залишили під вартою, двох інших відпустили під підписку про невиїзд.
За інформацією пана Чудовського, справу про напад на іноземців можуть перекваліфіковувати із "хуліганства" на "розпалювання міжнаціональної ворожнечі" і передати до органів Служби безпеки.
"Постраждав кіоск, де іноземці готували страви національної кухні. Відразу після знищення кіоску шаурми постраждали іноземні студенти. На їхню адресу вигукували гасла "Іноземці, забирайтеся геть з України", - заявив адвокат Чудовський.
Смерть луганчанина внаслідок бійки
Окрім цього інциденту, у Луганську за останній місяць сталося ще дві бійки за участю іноземців. Один із них, що закінчився смертю луганчанина, став, на думку місцевих оглядачів, причиною подальших конфліктів.
Один інцидент стався біля одного із луганських нічних клубів. Під час бійки іноземний студент - представник Середньої Азії - поранив ножем двох луганчан, один із них помер.
Незабаром після цього місцева громадська організація "Луганці" провела у Луганську два пікети під гаслами "Проти свавілля іноземців" і "Проти шаурми" як продукту, що нібито не притаманний українцям.
Другий пікет відбувся біля кіоску, який через декілька днів розтрощили невідомі у масках.
Але лідер "Луганців" Сергій Коваленко заперечує причетність до погрому.

"Ми не закликаємо людей трощити кіоски і бити студентів-іноземців. Потрібно всі питання вирішувати у законний спосіб", - говорить пан Коваленко. Проте, його визнали свідком в справі про напад на кіоск шаурми і вже викликали в міліцію на допит.
Чергова різанина за участю іноземців в Луганську сталася в ніч на п'яте листопада. У під'їзді однієї із "хрущовок", де орендували квартиру двоє студентів-африканців, виник конфлікт із студентами - громадянами України. Один із них розбитою пляшкою порізав чотирьох африканців. Студентів затримала міліція, хто винен у цьому інциденті, зараз з'ясовує слідство.
Подалі від Луганська
Після цього випадку в Алчевську, де вчиться декілька сотень іноземців, студентське самоврядування місцевого університету виступило з ініціативою створити добровільну народну дружину для захисту іноземців.
"Іноземці в Україні мають такі ж права, як і інші громадяни. І ми прекрасно розуміємо, що іноземні студенти - це додатковий заробіток для вишу", - заявив почесний голова студентського самоврядування Донбаського гірничо-технічного університету Павло Лисянський.
Тим часом студенти-іноземці обговорюють можливість перейти у виші інших міст або взагалі виїхати з України.
"До нападу на студмістечко все було нормально, а зараз на вулицях перехожі на нас стали озиратися. Я хочу вчитися в Україні, але з Луганська, напевно, виїду", - розповів bbc.ua студент-азербайджанець Аріф Садигов.
Він та його товариші вчаться в Луганському національному університеті, вони стали свідками нападу на студмістечко, і тепер планують продовжити навчання у Харкові.
Утім, офіційних заяв від іноземців про переведення або виїзд з України поки не надходило, повідомили у ректораті університету.

Олег Притикін
Луганськ, для ВВС Україна

Комментарии (11)
« « « Табачник хочет обязать украинских чиновников говорить по-русски | ЛЭО грозит отключить электроэнергию Луганскводе » » »
Комментарии
Антон | 10:00 11.11.2011

Спасибо жителям Донбасса....

| 10:18 11.11.2011

спасибо жителям Львова, за чудову быдломову

| 13:56 11.11.2011

ты идиот? быдломова у тебя, убогого!

cc | 17:16 11.11.2011

еще раз повторяю Быдло синоним русский.

| 18:07 11.11.2011

полоумный эсэсовец, я уже месяц жду, когда же ты тут на мове заблеешь, а не на языке, как ты испражняешься, быдла)

сс | 20:56 11.11.2011

быдло ,кроме суржика ,ничего не понимает,а мова это для одаренных,может быть слышал,,и бисер знаний ценных пред глупым не мечи,, так что мова это для однодумцев.

| 22:04 11.11.2011

Чудовский ***

| 22:52 11.11.2011

Какого хрена? Сайт русскоязычный! Мы же к бандерам со своим языком на сайты не лезем!..