.
Луганские новости
Луганские новости:

23.08.2005
Спільна заява Інтернет Асоціації України та Інтернет-ЗМІ


Обком

Інтернет Асоціація України та провідні засоби масової інформації українського сегменту Інтернет,

- ґрунтуючись на спільному розумінні виключної ролі і значення Інтернету у реалізації конституційних прав і свобод громадян України, зокрема, свободи слова, свободи збирання, використання і поширення інформації,

- прагнучи забезпечити розвиток Інтернету в Україні, вільний від цензури, тиску з боку держави чи окремих політичних сил,

- стверджуючи, що розвиненість і доступність Інтернету є ознакою справді демократичного суспільства,

- передбачаючи загострення ситуації у сфері Інтернет у зв’язку із наближенням парламентських виборів,

заявляють про наступне:

1. Ми закликаємо всіх, кому небайдужа доля Інтернету та свободи слова в цілому в Україні, докласти зусиль до його вільного розвитку як ознаки демократичної держави, важливої складової забезпечення конституційних прав і свобод громадян.

2. Ми започатковуємо систему колективної безпеки Інтернет-ЗМІ шляхом створення комплексу організаційних та технічних рішень, що дозволить незалежним Інтернет-ЗМІ забезпечити безперешкодну роботу і безперебійний доступ громадян до інформації.

3. Ми виступаємо проти обов’язкової державної реєстрації недержавних електронних інформаційних ресурсів. 17 червня 2005 року Інтернет Асоціація України та ВГО «Українська Інтернет Спільнота» направили в Міністерство транспорту і зв’язку України обґрунтовані пропозиції щодо зміни наказу №153 від 18.05.2005 «Про затвердження Порядку проведення державної реєстрації електронних інформаційних ресурсів», що були узгоджені із керівництвом Міністерства на круглому столі (31 травня 2005 року), але досі не отримали відповіді.

4. Ми виступаємо проти незаконного прослуховування Інтернету, за скасування Наказу Державного комітету зв’язку та інформатизації України №122 від 17.06.2002 «Про затвердження Порядку укладання та ведення переліку підприємств (операторів), які надають послуги по доступу до глобальних мереж передачі даних органам виконавчої влади, іншим державним органам, підприємствам, установам і організаціям, які отримують, обробляють, розповсюджують та зберігають інформацію, що є об’єктом державної власності і охороняється згідно з законодавством», який фактично вводить незаконне прослуховування. Ми виступаємо за якнайскоріше прийняття Верховною Радою України законопроекту №4042-1 «Про перехоплення телекомунікацій», який створює правове поле для законного перехоплення телекомунікацій відповідно до норм європейського законодавства, задач правоохоронних органів та конституційних прав громадян.

5. Ми підтримуємо реформу державної регуляторної політики, розпочату Указом Президента України №901/2005 від 01.06.05 «Про деякі заходи щодо забезпечення здійснення державної регуляторної політики», але звертаємо увагу всіх компетентних органів державної влади на те, що галузь телекомунікацій фактично випала із сфери застосування Указу. Регуляторні акти у сфері телекомунікацій, інформатизації та Інтернету не включені у перелік тих, що розглядаються відповідно до Указу Президента.

6. Ми заявляємо про взаємну підтримку Інтернет сервіс-провайдерів та Інтернет-ЗМІ з метою взаємного захисту, вільного та прискореного розвитку Інтернету в Україні.

Київ, 22 серпня 2005

Голова правління Інтернет Асоціації України Тетяна Попова

Голова виконавчої ради ВГО «Українська Інтернет Спільнота» Ігор Дядюра

Заступник головного редактора «Обкому» Сергій Сухобок

Голова правління ГО «Телекритика» Наталя Лігачова

Головний редактор «Української правди» Олена Притула

Головний редактор proUA Олексій Шалайський

Головний редактор «Главред» Віктор Шлинчак

Від «Uatoday.net» Сергій Моругін

Директор Видавничого дому «СофтПрес» Елліна Шнурко-Табакова.

страницы: 1

Обсудить на форуме : отправить статью по e-mail : версия для печати
Подписаться на луганские новости

В РПЦ объявили убийство мирных украинцев - священной войной. В УПЦ прокомментировали
В Луганске будут отбирать пустующее жилье
Россия массово отправит в Донбасс насильников
Как беженцам ВПЛ получить государственную помощь
НБУ хотят запретить наличные платежи украинцам
Луганск: Жизнь в «России»
Убить всех, - экс-президент РФ
Украина вышла на Евро 2024
Зеленский неожиданно уволил экс-главу Луганщины
В Украине все таки создадут электронный военный билет