.
Луганские новости
Луганские новости:
Луганчане решили сами заняться люками (видео)

Источник
Луганчане решили сами заняться люками (видео)Безлад не в країні, безлад у головах. Великий порядок починається із малого бажання його навести – так вирішили у Луганську і створили інтерактивну карту каналізаційних люків. Ініціативна група просить містян фіксувати, де відкритий колодязь, і оперативно наносить на мапу. Поки зафіксовано зо два десятки небезпечних місць. Кінцевий результат автори хочуть покласти на стіл меру.

Ніна Носова із жахом пригадує, як наприкінці серпня її дворічна онука Вероніка впала у колодязь – на глибину два з половиною метри. Дівчинка дивом не постраждала. Відбулася лише синцями і подряпинами.

Ніна Носова, бабуся постраждалої: «Наглоталась, промывали, сдавали все анализы – все нормально. Никаких микробов. Наглоталась, вся в грязи была, одежду выкинули».

Після інциденту колодязь накрили залізобетонною плитою. Але у місті залишається ще безліч небезпечних пасток – кажуть активісти. Тож узялися їх порахувати самотужки. Для цього створили інтернет-сайт, куди охочі можуть надіслати фото відкритих люків із зазначенням адреси.

Ганна Пилякіна, ініціатор: «Проблема для города. Каждый с этим сталкивается. Может не каждый готов обращаться, искать, чей это люк, кто за него отвечает. Идти по всем этим инстанциям. А это гораздо проще – увидел, сфотографировал, отправил».

Ці два люки, які розташовані в метрі один від одного, залишаються відкритими вже не перший рік. Обабіч них – пішохідний тротуар та дорога. Дізнатися, якій саме структурі вони належать і хто повинен накрити колодязі кришками – вкрай важко. Адже на них немає жодних позначок.

У Луганську більше чотирнадцяти тисяч комунікаційних колодязів, які належать тільки «Луганськводі». Комунальники бідкаються: щомісяця на нові люки замість викрадених витрачають близько п’ятдесяти тисяч гривень.

Володимир Черниш, прес-секретар ОКП «Компанія “Луганськвода”»: «На даний момент 58 потребують накриття водопровідних і 68 каналізаційних. Щомісяця компанія купує близько 80 люків, їх вистачає. Нажаль, надто багато прийомних пунктів, які приймають все, в тому числі і люки».

Ольга Радкевич, прес-секретар Луганського міського відділу міліції: «С начала этого года в ЕРДР занесено 65 краж крышек канализационных люков. Из них раскрыто 7 фактов, а по остальным фактам проводится досудебное расследование».

Наприкінці тижня активісти подарують меру інтерактивну мапу з відкритими колодязями. Узялися за створення такої карти після трагічних випадків, які сколихнули Україну. 27 квітня на Дніпропетровщині дві доби шукали хлопчика, який провалився у відкритий колодязь. Схожий інцидент стався 10 жовтня у Львові. В обох випадках діти загинули.

Лілія Прокопенко, Віктор Прокопенко, Луганськ, 5 канал

24.10.2013
Подписаться на луганские новости

ВСУ в Донбассе вынуждены отступить , - США
Россия бросает резервы на наступление в Донбассе
В Луганске объявили результаты выборов Путина
В Луганске объявили рекордную явку на выборах Путина
Умер экс-руководитель Лунанщины
Россия сосредоточила силы в Луганской области
В Луганске открыли "представительство МИД России". Хозяин приедет с проверкой
Россия может сделать внезапный и неожиданный прорыв
На Луганщине задерживают мужчин в рамках мобилизации
Совбез ООН обсудит выборы в Луганске