"> "> Луганск.info : На вимогу Луганської Свободи Донецький суд відкрив провадження щодо Олексія Береста
.
Луганские новости
Луганские новости:
06.05.2010 08:28
На вимогу Луганської Свободи Донецький суд відкрив провадження щодо Олексія Береста

svobodaНа вимогу Луганської Свободи Донецький суд відкрив провадження щодо Олексія Береста
Голова Луганської обласної організації Всеукраїнського об‘єднання "Свобода" Дмитро Снєгирьов отримав ухвалу про відкриття провадження в адміністративній справі щодо скасування та визнання недійсним Указу Президента України "Про присвоєння Олексію Бересту звання Герой України". Судове засідання відбудеться 20 травня.

В ухвалі Донецького окружного адміністративного суду, зокрема, йдеться:

"21 квітня 2010 року суддя Донецького окружного адміністративного суду Чучко В.М., перевіривши виконання вимог ст. ст. 105, 106 Кодексу адміністративного судочинства України за позовною заявою до Президента України Януковича В.Ф. про визнання незаконним та скасування Указу Президента, встановив:

Указана позовна заява подана згідно із ст. 104 Кодексу адміністративного судочинства та відповідає вимогам ст. ст. 105, 106. Підстави для повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження у справі відсутні.

У зв‘язку з наведеним, суд ухвалив відкрити провадження у справі та призначити судове засідання на 12 годину 00 хвилин 20 травня 2010 року в приміщенні Донецького окружного адміністративного суду".

"Ухваливши рішення щодо скасування звання Герой України Степанові Бандері, Донецький суд не мав жодних підстав, аби відхилити чи не прийняти до розгляду аналогічний позов щодо О.Береста.

Від початку було зрозумілим: рішення суду відібрати у Бандери звання Героя України носить суто політичне забарвлення. Проте показово, що суд не спромігся призначити розгляд справи щодо Береста до 9 травня. Прикриваючись ідеями налагодження тісних дружніх стосунків з Росією, Янукович не наважився до "Дня перемоги" (який би мав називатися Днем пам‘яті жертв Другої світової війни) зняти високе звання Герой України з карного злочинця О.Береста, засудженого, до речі, радянським судом за розкрадання держмайна у особливо великих розмірах. Ставити в одну площину Героя України Степана Бандеру та кримінальника Береста - це неповага до пам‘яті мільйонів українців з обох берегів Дніпра, які загинули у кривавому вирі війни, захищаючи свою Батьківщину", - підкреслив Дмитро Снєгирьов, коментуючи подію.

Прес-служба ВО "Свобода"

Комментарии
| 14:34 06.05.2010

Засадили правильной Фемиде по самые помидоры!

| 00:22 07.05.2010

слава героям!!!но щас они опровергнут судимости Береста как опровергли все ходки нашего пахана Януковича!или россияне дадут Бересту свою звезду героя.кстати ситуация с Бандерой в 1938 похожа на нынешнее политическое шоу.история делает виток.но кто станет этим героем...