.
Луганские новости
Луганские новости:
07.12.2007 20:32
Російська Федерація - основний зовнішньоторговельний партнер Луганської області

"ЛОДА"

За даними управління зовнішніх зносин та зовнішньоекономічної діяльності облдержадміністрації, половина усієї зовнішньої торгівлі Луганщини припадає на співробітництво з російськими партнерами. Питома вага Росії в обсязі експортно-імпортних операцій регіону з країнами СНД становить 95%.

Загальний зовнішньоторговельний оборот Луганської області з РФ становить 2,56 млрд. дол. США.
Експорт товарів до Росії за 9 місяців склав 566 млн. дол. США, що більше ніж у два рази аналогічного періоду 2006 року (279 млн. дол. США). Частка експорту до Російської Федерації у загальному обсязі експорту товарів Луганської області за останній рік збільшилася з 12,1% до 19,7%.

Структура експорту товарів протягом останніх п’яти років залишається стабільною: найбільшу питому вагу становить експорт недорогоцінних металів та виробів з них (34% у загальному обсязі), транспортних засобів (32,2%), механічного обладнання та полімерних матеріалів (8,9% та 9,7% відповідно).

У структурі товарообігу з Російською Федерацією переважає імпорт товарів, обсяг якого складає близько 2 млрд. дол. США.

У 2007 році спостерігається зменшення обсягів імпорту товарів у порівнянні з 2006 на 1,2%. У структурі імпорту товарів найбільшу питому вагу становлять енергетичні матеріали - 92,3% від загального обсягу імпорту товарів.

Питома вага Російської Федерації у загальному обсязі послуг, за підсумками 9 місяців поточного року збільшилася з 20,5% (9 місяців 2006р.) до 21.9% (15,7 та 19,4 млн. дол. США відповідно).
У січні-вересні 2007 року експорт послуг склав 9,5 млн. дол. США та зріс на 21,8%. Імпорт послуг склав 10 млн. дол. США та зріс вдвічі у порівнянні з аналогічним періодом 2006 року.

Найактивніше здійснювали експортні операції підприємства міст Стаханова (33% від загального обсягу експорту), Алчевська (22,3%), Луганська (14,3%); імпортні операції – підприємства міст Лисичанська (83,8%), Алчевська (7,3%).

За підсумками 9 місяців 2007 року в область російськими інвесторами вкладено 2 млн. 300 тис дол. США прямих інвестицій, з них 90,2% надійшли до м. Луганська, а 3,7% до Новопсковського району області.
Прямі інвестиції з області до Російської Федерації склали 177,8 тис. дол. США, з них 100% належить м. Антрацит. 99,8% луганських інвестицій було спрямовано в промисловість Росії.

Отже, головною метою подальшого розвитку транскордоннного співробітництва Луганщини з територіями Російської Федерації є залучення суб’єктів господарювання РФ до процесів зовнішньоекономічного співробітництва, розвиток ділових контактів з російськими партнерами, збільшення зовнішньоторговельного товарообігу між суб’єктами господарювання Луганської області та Російською Федерацією, зріст обсягів іноземних інвестицій в економіку Луганської області, створення єврорегіону на територіях Луганської та Ростовської областей.

Комментарии
x_ox | 22:12 08.12.2007 ukr-gc@ukr.net

Золотовалютний запас НБУ сьогодні становить близько 30 млрд. дол. (30 млрд. 618,57 млн. дол.), але цей запас почав танути, оскільки до України зараз надходить менше коштів, оскільки експортери знизили обсяги експорту, а імпортери нарощують ввезення до України своєї продукції, - сказала Супрун. - За даними експертів, щомісячно запаси (міжнародні резерви НБУ) в Україні танутимуть приблизно на 800 млн. дол., а далі експерти прогнозують і збільшення такого сальдо. Якщо і далі триватиме цей процес, то Україна впродовж двох років може взагалі повністю позбутися своїх золотовалютних запасів...

Вот такие реали, а Вы говорите росеяне - партнёры! Не партнёры, а конкуренты на мировых рынках!

Подписаться на луганские новости

Как беженцам ВПЛ получить государственную помощь
НБУ хотят запретить наличные платежи украинцам
Луганск: Жизнь в «России»
Убить всех, - экс-президент РФ
Украина вышла на Евро 2024
Зеленский неожиданно уволил экс-главу Луганщины
В Украине все таки создадут электронный военный билет
Путин приказал активировать работу ФСБ в Луганске
Партия Зеленского близка к полному розвалу
Кадыров выступил с угрозами русским