.
Луганские новости
Луганские новости:
06.09.2006 09:33
Голови райадмінісрацій луганщини просять президента захистити їх від янучар

"Молодогвардеец"

Ми, голови районних державних адміністрацій Луганської області, вимушені звернутися до Вас таким незвичним способом, тому що, склалися вкрай негативні тенденції, насамперед, в політичній, і як наслідок, соціально-економічній сфері Луганської області.

Президенту України Ющенко В.А.

ЗВЕРНЕННЯ

Шановний пане Президент!

Ми, голови районних державних адміністрацій Луганської області, вимушені звернутися до Вас таким незвичним способом, тому що, склалися вкрай негативні тенденції, насамперед, в політичній, і як наслідок, соціально-економічній сфері Луганської області.

Після виборів, що пройшли в березні 2006 року в Луганській області, в радах всіх рівнів абсолютну більшість одержала партія Регіонів. Однією із політичних установок обласного керівництва партії - було зняття з посад голів адміністрацій, призначених на свої посади у березні 2005 року. Реалізуючи це завдання, депутатська більшість партії Регіонів виразила недовіру 10 головам районних державних адміністрацій, які найбільш принципово та послідовно відстоювали той курс, який був проголошений Вами, пане Президент.

Винесення недовіри головам райдержадміністрацій на сесіях районних рад носило, в абсолютній більшості випадків, чисто політичний характер без об'єктивного аналізу економічної та соціальної ситуації на місцях. В більшості випадків винесення рішень на сесіях районних рад відбувалося з багаточисельними порушеннями процесуальних норм права..

Ніяким чином на сесіях не підмічалися ті позитивні тенденції, які мали місце в районах області в 2005 та в 2006 роках:

-демократизація життя в районах області, вибори 2006 року пройшли

демократично та без ексцесів традиційного свавілля, що утворювала колишня;

місцева державна влада на виборах;

-доступність та прозорість місцевої державної влади;

тенденції, що намітилися в вирішенні питань детенізації доходів по територіям;

-активізація діяльності по боротьбі з корупцією;

-покращення багатьох показників в соціально-економічному розвитку

територій при катастрофічній відсутності фінансових коштів.

Все це відбувалося в надто короткий період, за відсутності стабільності обласної державної влади.

До виборів березня 2006 року ми чітко та неухильно проводили лінію, визначену законами, Вашими Указами, пане Президент, постановами та вказівками центральних органів виконавчої влади.

Було нормалізовано взаєморозуміння та налагоджена конструктивна робота з депутатським корпусом колишнього скликання.

На звітних сесіях в січні 2006 року, що пройшли в районах, ніяких питань про недовіру нам, головам райдержадміністрацій, ні в одному районі не ставилося на порядок денний.

Однак, у зв'язку з передвиборчою кампанією 2006 року та виборами березня 2006 року в Луганській області почало різко розпалюватися певними політичними силами протистояння між представниками, що залишилися не у владі, „симпатиків ідеології Східної України" та тими не багаточисленними силами в Луганській області, які відстоюють іншу, відмінну від вищевказаної ідеологію.

Результати виборів в Луганській області придали впевненості деяким представникам „східної Луганської стратегії" взяти курс на те, щоб замінити голів районних державних адміністрацій принципово, законно та послідовно реалізуючих на місцях курс проголошений Вами, пане Президент, на людей керованих та тих, що представляють партію Регіонів в Луганській області. Починаючи з перших сесій депутатів останнього скликання та по сьогоднішній день, районні ради активно займаються однією темою -перетягнути на районні ради максимально можливий спектр владних повноважень.

При цьому в хід йде прийняття сесіями районних рад незаконних та волюнтаристських рішень, серед яких можна назвати такі, які фактично підміняють функції державних органів влади, порушують бюджетний кодекс і просто не відповідають діючому законодавству.

Ми сподівались, що після підписання Універсалу національної єдності діяльність районних рад буде направлена на вирішення питань, насамперед, соціально-економічного характеру, питань підготовки житлово-комунального господарства до зими, питань направлених на рішення нагальних проблем населення наших районів.

Однак реальні справи більшості депутатського корпусу, що представлені партією Регіонів, направлені на подальше загострення політичної обстановки в районах та подальше протистояння з тими, хто не підтримує ідеологію цієї партії.

В останній час рядом районних рад застосовуються спроби взяти на себе функції головних розпорядників бюджетних коштів в порушення вимог Бюджетного кодексу, лишити державні адміністрації використовувати в оренду автомобілі та приміщення, що раніш використовувалися. Має місце факт відкритого фізичного захвату представниками районної ради приміщення, що займає районна державна адміністрація.

Такі дії стали можливі в Луганській області у зв'язку з тим, що практично прокуратурою Луганської області не здійснюється прокурорський нагляд за рішеннями, що приймаються на сесіях районних рад. Прокуратура фактично відсторонилась від цих процесів, зайнявши політику очікування -куди хитнеться політичний маятник. А це неприпустимо. Прокуратура зобов'язана виконувати свою пряму державну функцію - нагляд за законністю, в т.ч. і в роботі за представницькими органами влади.

Особливу увагу повинно бути звернено на роботу державного озброєного органу виконавчої влади - УМВС в Луганській області. Ця структура державної виконавчої влади на території Луганської області (а особливо підрозділи УБОЗ та УБСБЄЗ) перетворилася в механізм, за допомогою якого здійснюються політичні розправи та відстоювання визначених кланових інтересів шляхом організаційного та економічного знешкодження конкурентів. В той же час виконання прямих своїх обов'язків, як це передбачено законом, ці органи не виводять на той рівень, який потребується з урахуванням складності ситуації на сьогоднішній день.

Ми, голови районних державних адміністрацій Луганської області заявляємо, що на протязі часу виконання своїх прямих функцій суворо, неухильно, принципово та законно виконували ті завдання, які були поставлені перед нами Конституцією України, законами України, Указами Президента України і розпорядженнями центральних органів влади. Ми зробили все можливе, щоб на протязі 2005 та 2006 років деполітизувати державну службу на ввірених нам територіях, щоб забезпечити функціонування таких елементів державності — як законність, демократичну сутність та соціальну направленість місцевої державної політики. Ми діяли як державні службовці певного рівня.

Здійснені по відношенню до нас певними політичними силами погрози та шантаж, дискредитація нашої діяльності на фоні вже очевидно виявленої нездатності місцевих органів представницької влади керувати всіма процесами, що виникають на територіях районів, призводе до подальшої дестабілізації політичної обстановки й серйозному загостренню соціально-економічних проблем території.

Ми звертаємось до Вас, пане Президент, втрутитися в цей процес та при необхідності вислухати нас особисто. В цьому випадку ми надамо конкретні факти, що підтверджують суть нашої заяви та готові викласти своє бачення по виходу із ситуації, що склалася.

З повагою,

голова Краснодонської райдержадміністрації С.М. Топтун
голова Кремінської райдержадміністрації П.Г. Чернишин
голова Лутугинської райдержадміністрації Г.В. Пригеба
голова Новоайдарської райдержадміністрації С.В. Соловцев
перший заступник Новопсковської райдержадміністрації Д.І.Растєряєв
голова Сватівської райдержадміністрації Є.В. Рибалко
голова Слов'яносербської райдержадміністрації М.І. Ковтунов
голова Станично-Луганської райдержадміністрації Ю.В. Гриценко
голова Троїцької райдержадміністрації О.І. Карнаухов

Подписаться на луганские новости

Экс-главарь Донбасса из тюрьмы просится на войну
Московский патриархат предлагают признать террористической организацией
Зеки зверствуют на Луганщине
Появились спутниковые снимки последствий авиаудара по Луганску
Трамп заставит Украину отдать Луганск - CNN
Илон Маск отказался отключить связь Starlink русским оккупантам в Донбассе
Выжившие луганские шахты подарят России
Что взорвалось в Луганске
Россия продвинулись на Луганщине
В Луганские школы допустят преступников