.
Луганские новости
Луганские новости:
05.04.2006 05:39
На Луганщині проходитимуть гастролі Закарпатського драмтеатру

ЛОДА

З 8 по 12 квітня в Луганській області відбудуться гастролі Закарпатського обласного державного українського музично-драматичного театру (головний режисер - народний артист України А.Ю.Філіппов). Гастролі проходитимуть при підтримці Луганської облдержадміністрації в рамках акції «Схід і Захід – разом!». Луганчанам покажуть вистави «Калігула» та «Нічні трудівниці паризьких тротуарів» і дитячу музичну казку «Голий король».

Побачити гру закарпатських акторів глядачі зможуть, відвідавши Луганський академічний український музично-драматичний театр:

8 квітня - вистава «Калігула» (початок о 14.00 та 18.00).
9,10,11 квітня - комедія «Нічні трудівниці паризьких тротуарів» (початок о 18.00).
9,10 квітня - музична казка для дітей «Голий король» (початок о 12.00).

Крім обласного центру, своє мистецтво закарпатські актори покажуть жителям Алчевська, де 12 квітня відбудеться вистава - «Нічні трудівниці паризьких тротуарів».

Луганщина другий регіон, який відвідають актори під час всеукраїнського мистецького туру. Їм буде вдвічі приємніше, тому що губернатором тут є добре знайомий закарпатцям Геннадій Москаль. До цього театр побував у Луцьку, де його вистави викликали значний резонанс. Найбільше визнання отримала інсценізація п’єси Альберта Камю «Калігула». В цій виставі, жанр якої режисер Андрій Шараскін визначив як «народження міфу», в канву трагічних подій стародавнього Риму органічно вплітаються реалії сьогодення, як свідчення про відносність епох, влад, імен. За постановку п’єси «Калігула» режисерсько-постановочна група закарпатського театру була відзначена обласною премією у галузі театрального мистецтва за 2005 рік. Прем’єрна вистава «Калігула» одержала також схвальні відгуки київських критиків і глядачів.

Закарпатський театр має славетну і непросту історію. Перший український театр в Ужгороді відкрився 15 січня 1921 року під назвою «Руський театр товариства «Просвіта». Керівником театру став Микола Садовський – легенда українського театрального мистецтва. Другий період театру Закарпаття пов’язаний з національно-визвольним рухом: у 1936 році відкривається «Український театр «Нова сцена». Проіснував він лише три роки, в цей час з театром пов’язані такі визначні особистості як Микола Аркас, Олександр Олесь, Спиридон Черкасенко та ін.

1946 рік став початком відродження театрального мистецтва в Ужгороді. Сьомого листопада показав свою першу виставу Закарпатський обласний український музично-драматичний театр.

Свій подвійний ювілей – 85-річчя з дня заснування та 60-річчя професійної діяльності - театр відзначає великим гастрольним туром по всій Україні. До кінця року театр, крім Луганська, має намір відвідати ще 12 міст України - Харків, Полтаву, Суми, Хмельницький, Вінницю, Одесу, Київ, Житомир, Запоріжжя, Херсон, Івано-Франківськ, Чернівці.

Комментарии
А почему собственно приятно? | 12:27 10.04.2006

Їм буде вдвічі приємніше, тому що губернатором тут є добре знайомий закарпатцям Геннадій Москаль ....

Приятнее потому, что он теперь далеко от Закарпатья???

Святослав | 06:54 12.04.2006 slava-21@rambler.ru

З великим задоволенням в неділю сходив до театру . Театр був заповнений на 90% , глядачам вистава сподобалась .Не вищий клас , зрозуміло , але акторі старались сподобаться , за що були нагороджені бурхливими оплесками.
Потрібно привозити до Луганську театри з других регіонів України , а то вистави місцевого театру передивився , і в вихідні входити нікуди

Подписаться на луганские новости

Россия массово отправит в Донбасс насильников
Как беженцам ВПЛ получить государственную помощь
НБУ хотят запретить наличные платежи украинцам
Луганск: Жизнь в «России»
Убить всех, - экс-президент РФ
Украина вышла на Евро 2024
Зеленский неожиданно уволил экс-главу Луганщины
В Украине все таки создадут электронный военный билет
Путин приказал активировать работу ФСБ в Луганске
Партия Зеленского близка к полному розвалу