.
Луганские новости
Луганские новости:
19.04.2006 07:57
Найбільш конфліктною залишається вугільна промисловість

"ЛОДА"

На обліку відділення Національної служби посередництва і примирення в Луганській області (далі – НСПП) знаходиться 22 колективних трудових спора (конфлікта) (далі - КТС(К) на 16 підприємствах, з них один спір перебуває на територіальному рівні, решта - на виробничому. В означених спорах міститься 65 неврегульованих вимог.

Загальна кількість найманих працівників, які приймають участь в КТС(К), становить 47 тис. 790 чол., це 97,2% від середньооблікової чисельності штатних працівників облікового складу підприємств, де мали місце КТС.

У розрізі галузей економічної діяльності найбільш конфліктною залишається вугільна промисловість – 12 зареєстрованих спорів припадає саме на шахтарські колективи. Ускладнення стану соціально-трудових відносин (далі – СТВ) призвело до виникнення у квітні поточного року КТС(К) у відокремленому виробничому підрозділі “Шахта “Ніканор-Нова” державного підприємства “Луганськвугілля” м.Зоринськ Перевальського району. Основна вимога шахтарів – здійснення оплати праці згідно з чинним законодавством і Галузевою угодою.

З метою запобігання виникненню КТС(К) відділенням здійснюється комплекс заходів, які спрямовані на своєчасне врегулювання розбіжностей між сторонами СТВ, недопущення їх переростання у КТС(К). На теперішній час на контролі відділення перебуває 10 конфліктних ситуацій.

Кількість найманих працівників, які приймають участь у КТС(К) і конфліктних ситуаціях, що знаходяться на обліку відділення, становить 10,2% від загальної чисельності працюючих на підприємствах, в організаціях і установах області. З початку поточного року за сприянням відділення проведено 11 примирних комісій, 4 узгоджувальні зустрічі.

Поряд з вирішенням провідних завдань НСПП, відділення приділяє значну увагу такому напряму роботи, як підвищення рівня правової культури сторін соціально-трудових відносин. Робота з цього питання озброює представників сторін соціально-трудових відносин знаннями щодо своїх прав, порядку висунення вимог, сприяє розширенню кола найманих працівників, що обирають цивілізований шлях захисту своїх прав, введенню конфліктів в законодавче русло. Про це свідчить факт виникнення у квітні поточного року КТС(К) в установі бюджетної сфери, який на даний час знаходиться на стадії вирішення.

Подписаться на луганские новости

Как беженцам ВПЛ получить государственную помощь
НБУ хотят запретить наличные платежи украинцам
Луганск: Жизнь в «России»
Убить всех, - экс-президент РФ
Украина вышла на Евро 2024
Зеленский неожиданно уволил экс-главу Луганщины
В Украине все таки создадут электронный военный билет
Путин приказал активировать работу ФСБ в Луганске
Партия Зеленского близка к полному розвалу
Кадыров выступил с угрозами русским