.
Луганские новости
Луганские новости:
29.03.2006 11:10
Москаль: Вибори на Луганщині ніяких сюрпризів не принесли

ЛОДА

27 березня голова Луганської облдержадміністрації Геннадій Москаль провів прес-конференцію, під час якої повідомив, що на Луганщині вибори пройшли так, як і прогнозувалось. За словами губернатора, великих порушень під час виборів не спостерігалось, але й невеликі показали всю недосконалість існуючого виборного законодавства. Він вважає, що треба було розвести у часі вибори депутатів ВРУ та депутатів місцевих рад, підняти прохідний бар’єр для партій до 7%, краще організувати хід голосування. Геннадій Москаль вважає, що окрім "шаленого популізму" у цій виборчій кампанії не було нічого, а політичні партії підстроювалися під електоральні настрої. Він також заявив: "Ми всі є заручниками політичного процесу в Україні, все залежить від того, з ким, коли і як буде створена коаліція". На думку Геннадія Москаля, коаліція між НСНУ та БЮТ є найбільш природною. Він також зазначив, що, виходячи з попередніх підсумків голосування, проблеми у відносинах "Схід-Захід" залишились, тому їх вирішення є одним з пріоритетних завдань облдержадміністрації.

Сьогодні ж голова Луганської обласної територіальної виборчої комісії Елеонора Поліщук на прес-конференції повідомила, що в Луганської області у голосуванні 26 березня взяли участь 1,3 млн. чол., що становить 66% від загальної кількості виборців (попередні данні). Найбільша активність була у сільських районах Луганщини. Так, явка більше 80% зафіксована у Марківському, Троїцькому, Біловодському районах; м.Алчевськ – 73%, м.Сєверодонецьк - 71,6%.

За словами Елеонори Поліщук, перші протоколи почнуть надходити до обласної ТВК від дільничних виборчих комісій у другій половині дня. Вона також заявила, що до обласної територіальної виборчої комісії у телефонному режимі надходили скарги від виборців, більшість з яких стосувалась відсутності їх у списках, неявки членів ДВК до хворих людей для голосування на-дому. Елеонора Поліщук зазначила, що найбільшою проблемою були великі черги на дільницях. Крім того, політичні партії надали непрофесійних людей для участі у роботі комісій, а роз’яснювальні методичні документи щодо проведення виборів почали надходити у комісії лише у лютому – у середині виборчого процесу.

Подписаться на луганские новости

На Луганщине проводят мобилизационные рейды по домам
Миллиардер Илон Маск опять оскандалился заявлением по Украине
Россия может резко усилить атаки
Мобилизация: ТЦК получат доступ к реестрам всех украинских мужчин
Кучма о Путине: Безумный озверевший маньяк
В США прокомментировали введение войск в Украину
Луганск: Другая жизнь
Павлюк - украинцам: Отсидеться никому не удастся
Палат представителей США приняла помощь Украине более чем на $60 млрд
Украина может проиграть до конца года - ЦРУ