.
Луганские новости
Луганские новости:
21.01.2006 13:12
Понад 600 дітей Луганщини провели Різдвяні канікули на Західній Україні

ЛОДА

В рамках акції „Святкуємо Різдво разом" за підтримки голови облдержадміністрації Геннадія Москаля в період з 4 до 10 січня 2006 року понад 600 дітей Луганщини перебували в різних регіонах Західної України: Львівській, Волинській, Рівненській, Чернігівській, Тернопільській, Закарпатській областях.

Сьогодні заступник голови облдержадміністрації Олександр Меженський провів зустріч з дітьми та керівниками навчальних закладів, які провели Різдвяні канікули в різних регіонах Західної України. Під час поїздки діти мешкали в сім'ях міст і сільських районів: м.Самбору, Рівному, Луцьку, Чернівцях, Тернополі, Мукачеві, Хусту, Львові, Червонограді, Трускавці, Ужгороді, Франківську, Городецьку, Жовкинську, Бородівську. ЗО дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування з 6 шкіл-інтернатів обласного підпорядкування були запрошені до Закарпатської області у м.Мукачеве. В різдвяний Святвечір діти Закарпаття і Луганщини у теплій щирій атмосфері зустрілися з Геннадієм Москалем, губернатором Луганської області.

„Ми живемо в єдиній Україні та маємо знати історію та культуру всіх регіонів країни”, - зазначив Олександр Меженський. Він також додав, що ця акція не носила характер політичної, а мала на меті ознайомити дітей з культурними традиціями Західних регіонів України. На заході були присутні діти, та керівники дитячих навчальних закладів області, які відвідали міста та селища Західної України. Саме вони поділилися враженнями від поїздки. За словами школярів канікули вони провели дуже весело, побували на цікавих екскурсіях та ознайомилися з народними обрядами. Всі діти відзначили, що вони зовсім не відчували мовної проблеми, а спілкування з дітьми із Західної України надало їм можливість вдосконалити українську мову. Свої почуття і враження діти висловили також у віршах та колядках. Олександр Меженський запевнив, що Луганська область також має на меті запросити до себе дітей з західних та інших областей України.

Подписаться на луганские новости

Готовы ли украинцы отдать всю власть военным
В Луганске рассказали, как будут отжимать жилье уехавших
Экс-главарь Донбасса из тюрьмы просится на войну
Московский патриархат предлагают признать террористической организацией
Зеки зверствуют на Луганщине
Появились спутниковые снимки последствий авиаудара по Луганску
Трамп заставит Украину отдать Луганск - CNN
Илон Маск отказался отключить связь Starlink русским оккупантам в Донбассе
Выжившие луганские шахты подарят России
Что взорвалось в Луганске