.
Луганские новости
Луганские новости:
22.12.2005 08:20
Москаль : Учбові заклади не повинні бути штабами політичних партій

ЛОДА

Голова Луганської облдержадміністрації Геннадій Москаль зустрівся з ректорами вищих навчальних закладів III–IV рівнів акредитації. Учасники зустрічі обговорили низку проблемних питань з вищої освіти Луганського регіону, а саме: невідповідності темпів росту чисельності студентів темпам росту чисельності професорсько-викладацького складу (за останні 10 років чисельність студентів збільшилася вдвічі, а професорсько-викладацького складу лише на 15%); практично не здійснюється підготовка студентів за рахунок місцевих бюджетів і галузевих міністерств, недостатнім є фінансування для поповнення, ремонту та модернізації технічної бази. Не виділяються кошти з місцевих бюджетів для кредитування навчання молоді за напрямами і спеціальностями, відповідно до потреб місцевого ринку праці. Не вирішено питання щодо закріплення баз практики студентів, відсутність зацікавленості роботодавців у підготовці спеціалістів за власні кошти. Також під час зустрічі піднімались проблемні питання щодо підготовки фахівців для вугільної промисловості, галузі будівництва, житлово-комунального господарства.

Ректори вузів зазначили, що на рівні Верховної Ради України необхідно вирішити питання індексації вартості навчання для студентів-контрактників 3-4 курсів, за рахунок місцевих бюджетів активніше готувати фахівців для підприємств житлово-комунальної сфери. Геннадій Москаль пообіцяв лобіювати питання виділення для Луганських вузів частини коштів, що закладені в Держбюджет-2006 на капітальне будівництво у галузі освіти. Він також дав доручення розробити та винести на розгляд депутатів облради програму із вирішення соціальних проблем випускників вузів – медиків та вчителів, які працюватимуть у сільській місцевості.

«Я налаштований на співпрацю, мої двері завжди відкриті для вас. Приходьте з проблемами, пропозиціями, облдержадміністрація буде їх підтримувати і допомагати у вирішенні проблемних питань”, – звернувся губернатор до ректорів вузів.

„Напередодні виборів депутатів до Верховної Ради, органів місцевого самоврядування учбові заклади не повинні перетворюватись в штаби тих чи інших політичних партій, - заявив голова облдержадміністрації. - Я вважаю що всі політпартії, які діють в правовому полі держави, мають право на існування, але в мене чітка позиція – політичні партії самі повинні працювати з людьми”. Так, на інформацію ректорів вузів щодо звернення до них партій стосовно надання приміщення для проведення зустрічей з виборцями, Геннадій Москаль підкреслив, що ці зустрічі мають проходити за дверима навчальних закладів, за місцем проживання виборців. „Діти мають вчитись. А вибори на то і є, щоб мати право вибору, свідомого вибору”, - зазначив Геннадій Москаль, і ще раз висловив свою позицію, що національність, партію, мову і релігію людина повинна вибирати самостійно.

Подписаться на луганские новости

Готовы ли украинцы отдать всю власть военным
В Луганске рассказали, как будут отжимать жилье уехавших
Экс-главарь Донбасса из тюрьмы просится на войну
Московский патриархат предлагают признать террористической организацией
Зеки зверствуют на Луганщине
Появились спутниковые снимки последствий авиаудара по Луганску
Трамп заставит Украину отдать Луганск - CNN
Илон Маск отказался отключить связь Starlink русским оккупантам в Донбассе
Выжившие луганские шахты подарят России
Что взорвалось в Луганске