.
Луганские новости
Луганские новости:
06.10.2005 07:50
Луганщина займає перше місце в Україні щодо збору податків

ДПА

Луганщина займає перші місця в Україні щодо виконання плану відрахувань до держбюджету й збору податків. За інформацією в.о. начальника управління економічного аналізу та прогнозування ДПА в Луганській області Ніни Дей, всього за 9 місяців 2005 року підприємствами, організаціями та громадянами області сплачено податків та платежів до Державного бюджету України 1 млрд. 616 млн. грн., що більше рівня минулого року на 493 млн. грн., або майже на 44 відсотки. Досягнуто перевищення на 175 млн. грн., або на 12,1 відсотка бюджетного розпису Міністерства фінансів України на цей період.

За словами в.о. начальника управління, до місцевих бюджетів області спрямовано 772 млн. грн., що перевищує рівень аналогічного періоду минулого року на 154 млн. грн., або 25 відсотків. Досягнуті результати на 6 відсотків перевищують розрахункові показники Мінфіну України.

“Основними джерелами формування державного та місцевих бюджетів у поточному році у співвідношенні до загальних надходжень в області є акцизний збір із вироблених в Україні товарів (28 відсотків), податок з доходів фізичних осіб (24 відсотки), податок на прибуток (22 відсотки), податок на додану вартість (10 відсотків), – наголосила Ніна Дей. – Більше того, покращення адміністрування податків дало можливість перевиконати бюджетні призначення по податку на прибуток на 52,8 відсотка, додатково надійшло 176,1 млн. грн., податку на додану вартість в 3,5 раза, додатково надійшло 188,4 млн. грн., рентній платі за природний газ, що видобувається в Україні, в 3,7 раза, додатково надійшло 3,7 млн. грн.”

У регіоні підвищилася фінансова дисципліна зі сплати частини прибутку (дивідендів) державних підприємств. До минулорічного періоду приріст зі сплати склав майже 6,6 раза, додатково мобілізовано 70 млн. грн.

“Позитивна динаміка надходжень досягнута і щодо податку з доходів фізичних осіб, що свідчить про реальне збільшення заробітної плати та легалізацію доходів громадян, – зазначила в.о. начальника управління економічного аналізу та прогнозування ДПА в Луганській області. – У поточному році до місцевих бюджетів надійшло 559 млн. грн. цього податку, що на 111 млн. грн., або 25 відсотків перевищує рівень минулого року”.

Подписаться на луганские новости

На Луганщине начали публиковать списки "брошенных" квартир для конфискации
На Луганщине проводят мобилизационные рейды по домам
Миллиардер Илон Маск опять оскандалился заявлением по Украине
Россия может резко усилить атаки
Мобилизация: ТЦК получат доступ к реестрам всех украинских мужчин
Кучма о Путине: Безумный озверевший маньяк
В США прокомментировали введение войск в Украину
Луганск: Другая жизнь
Павлюк - украинцам: Отсидеться никому не удастся
Палат представителей США приняла помощь Украине более чем на $60 млрд