.
Луганские новости
Луганские новости:
17.10.2005 07:42
Виробництво синтетичного палива безальтернативне та економічно виправдано

ЛОГА

Виробництво синтетичного рідкого моторного палива з вугілля в Україні безальтернативне та економічно виправдано. Це показав аналіз матеріалів учасників міжнародної науково-практичної конференції, які сконцентрували в собі багаторічний досвід наукових досліджень і практичних розробок провідних науковців.

Вченими України накопичений унікальний досвід по вивченню і реалізації технологій виробництва рідкого синтетичного моторного палива з вугілля різного ступеня метаморфізму. Міжнародний досвід промислового виробництва такого палива показує, що найбільший інтерес для України представляє отримання рідкого синтетичного моторного палива шляхом газифікації і гідрогенізації вугілля.
Перспективні результати отримані Сєверодонецьким державним підприємством «Науково-дослідний і проектний інститут хімічних технологій „Хімтехнологія”, Інститутом фізико-органічної хімії і вуглехімії імені О.М.Литвиненка Національної академії наук України, Інститутом геотехнічної механіки імені Н.С.Полякова Національної академії наук України, Українським державним науково-дослідним вуглехімічним інститутом, Сєверодонецьким технологічним інститутом Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля, Дніпропетровським Державним хіміко-технологічним університетом, Придніпровським науковим центром Національної академії наук України, Інститутом геології і геохімії горючих копалин Національної академії наук України, Інститутом технічної теплофизики Національної академії наук України, Інститутом фізичної хімії імені Л.В.Писаржевського Національної академії наук України, Інститутом чорної металургії Національної академії наук України, Національним гірським університетом, Інститутом вугільних енерготехнологій Національної академії наук України, Інститутом газу Національної академії наук України та іншими науковими організаціями. Великий об'єм робіт за визначенням запасів вугілля і техніко-економічним обґрунтовуванням перспективності їх розробки виконаний геологічними і проектними організаціями України.

Луганщина, яка має могутній науковий потенціал, кваліфіковані величезні кадри, - більше 17 мільярдів тонн - балансові запаси якісного вугілля, вугледобувні підприємства, що дають більше 40% загального видобутку вугілля в Україні, розвинену промислову і транспортну інфраструктуру, може стати лідером реалізації державної комплексної програми отримання рідкого синтетичного палива з вугілля.

Хімічна та нафтохімічна промисловості Луганської області мають резерви для швидкої й ефективної організації в регіоні енергохімічної переробки вугілля і створюють у даний час умови для проведення необхідних досвідчено-промислових перевірок нових технологій. У Луганській області можуть бути відновлені роботи з газифікації вугілля, інтерес до якого в даний час зріс у всьому світі. Створення енергохімічного комплексу дозволить забезпечити працевлаштування працівників вугільної галузі, що вивільняються у зв’язку із закриттям шахт. В області є навчальна база для підготовки фахівців для обслуговування нових виробництв.

При Луганській обласній державній адміністрації створена робоча група, що встановила контакти з рядом провідних зарубіжних фірм і підприємців, отримані ділові пропозиції від потенційних інвесторів.
Держава, наука і бізнес повинні об’єднатися для стратегічного науково – технологічного ривка в забезпеченні енергетичної незалежності України.

Подписаться на луганские новости

Готовы ли украинцы отдать всю власть военным
В Луганске рассказали, как будут отжимать жилье уехавших
Экс-главарь Донбасса из тюрьмы просится на войну
Московский патриархат предлагают признать террористической организацией
Зеки зверствуют на Луганщине
Появились спутниковые снимки последствий авиаудара по Луганску
Трамп заставит Украину отдать Луганск - CNN
Илон Маск отказался отключить связь Starlink русским оккупантам в Донбассе
Выжившие луганские шахты подарят России
Что взорвалось в Луганске