.
Луганские новости
Луганские новости:
14.10.2005 07:42
На споживчому ринку області зафіксовано зниження цін

ЛОГА

За даними Головного управління економіки облдержадміністрації, станом на 30 вересня поточного року в порівнянні з кінцем минулого залишаються стабільними середні роздрібні ціни на хліб. Зафіксовано зниження середніх роздрібних цін на борошно пшеничне вищого ґатунку, макаронні вироби, олію соняшникову.

Однак підвищилися середні роздрібні ціни на яловичину - 30,2%, свинину - 25,6% та м’ясо птиці (кури) - до 26,8% за рахунок підвищення закупівельних цін на тваринницьку продукцію, витрат на транспортування, а також у зв’язку з насиченням торговельних підприємств продукцією товаровиробників, які не підписували Меморандум про узгоджені дії Кабінету Міністрів України та великих підприємств-виробників продукції птахівництва.

Протягом третього кварталу на споживчому ринку області спостерігалося зниження середньої ціни на цукор. Держкомрезервом України для проведення інтервенційної торгівлі області виділено 3 тис. 930 тонн цукру за оптово - відпускною ціною 2,80 грн. за кг. Роздрібна ціна на цей цукор на споживчому ринку з урахуванням торговельної надбавки 15-20% не перевищувала 3,22 грн. за кг в містах та 3,36 в сільський місцевості. За станом на 30 вересня 2005р. в порівнянні з 30 червня 2005р. середній рівень цін на цукор знизився на підприємствах торгівлі на – 21,9% (з 4,42 до 3,45 грн за кг), продовольчих ринках на – 23,7% (з 4,35 до 3,32 грн. за кг).

За 9 місяців поточного року індекс споживчих цін в цілому по області становив 106,4% (по Україні –107,1%), у тому числі на продовольчі товари – 105,9 % (по Україні – 107,1 %), тобто на 0,7 та 1,2 пункти нижче від середньоукраїнських.

Обласною держадміністрацією і органами виконавчої влади на місцях постійно вживаються заходи щодо стабілізації цінової ситуації на споживчому ринку та недопущення необґрунтованого зростання цін. До порушників застосовуються міри адміністративного впливу.

Подписаться на луганские новости

В Луганске будут отбирать пустующее жилье
Россия массово отправит в Донбасс насильников
Как беженцам ВПЛ получить государственную помощь
НБУ хотят запретить наличные платежи украинцам
Луганск: Жизнь в «России»
Убить всех, - экс-президент РФ
Украина вышла на Евро 2024
Зеленский неожиданно уволил экс-главу Луганщины
В Украине все таки создадут электронный военный билет
Путин приказал активировать работу ФСБ в Луганске