.
Луганские новости
Луганские новости:
14.10.2005 07:39
Данілов: Луганщина – унікальний регіон, для виробництва моторного палива з вугілля

ЛОГА

«Луганщина – унікальний регіон, де є все необхідне для застосування новітніх технологій виробництва моторного палива з вугілля», - зазначив Олексій Данілов на прес-конференції в рамках Міжнародної інвестиційної науково-практичної конференції "Виробництво рідкого синтетичного моторного палива з вугілля Донецького басейну як складова енергетичної безпеки Європи". Олексій Данілов вважає, що сьогодні необхідно приймати більш дієві заходи, зробити ривок задля економічного розвитку країни. За його словами, головне завдання обласної влади – розробити пропозиції розвитку регіону та побудувати міцний місток між бізнесом та наукою.

Більшість учасників конференції схиляється до придбання пілотної установки з виробництва моторного палива, на якій апробовуватимуться різні сорти місцевого вугілля, підбір відповідної технології. А будівництво першого заводу залежатиме від рівня фінансування, обраної стратегії. На думку учасників засідання "круглого столу", для реалізації даного проекту потрібні висококваліфіковані кадри та залучення приватного капіталу.

Сьогодні науковці – учасники Міжнародної конференції - продовжили свою роботу по секціях на базі Луганського Національного аграрного університету. Впродовж дня вони обговорювали технології виробництва рідкого синтетичного палива (РСП) та глибокої переробки вугілля, сировинні джерела отримання РСП, способи виробництва синтез-газу і проблеми навколишнього середовища, а також економіко-правове забезпечення інноваційних технологій виробництва РСП з вугілля.

Учасники Міжнародної конференції одностайно вважають, що реалізація проекту виробництва синтетичного рідкого палива з вугілля стане тим локомотивом, який витягне вугільну галузь з кризи, відродить виробництво, забезпечить стабільний розвиток економіки регіону й України в цілому.

Подписаться на луганские новости

Украина может проиграть до конца года - ЦРУ
В РФ заявили, что главная задача разрушить Донбасс. Восстанавливать не будут
Готовы ли украинцы отдать всю власть военным
В Луганске рассказали, как будут отжимать жилье уехавших
Экс-главарь Донбасса из тюрьмы просится на войну
Московский патриархат предлагают признать террористической организацией
Зеки зверствуют на Луганщине
Появились спутниковые снимки последствий авиаудара по Луганску
Трамп заставит Украину отдать Луганск - CNN
Илон Маск отказался отключить связь Starlink русским оккупантам в Донбассе