.
Луганские новости
Луганские новости:
19.09.2005 08:09
Совместное обращение Данилова, Глухова и Давидова к жителям Луганской области

ЛОГА

„Шановні жителі Луганщини!

Зарплата в «конвертах» – майбутнє без гарантій, майбутнє без впевненості. Зарплата в «конвертах» - це вада нашого сьогодення, яка не дає жити по-справжньому, жити чесно. Прийшла пора всім сказати цьому – «НІ»! Не можна більше отримувати гроші поза законом, не можна грати за правилами тих, хто має прибуток за рахунок нашого здоров’я та прагнень. Ваше право – працювати на користь держави, нести у свої родини добробут і спокій, отримувати певні соціальні гарантії. Для цього вам вже зараз потрібно зробити крок назустріч тим, хто намагається забезпечити гідну роботу, високу заробітну плату, забезпечену старість.

Проблема збільшення розміру офіційної заробітної плати є актуальною для Луганської області. Податок з доходів фізичних осіб – основне джерело наповнення місцевих бюджетів. Його питома вага становить понад 72% по регіону в цілому, в сільськогосподарських районах – до 90%. І це при тому, що більше третини працюючого населення Луганщини одержує заробітну плату нижче прожиткового мінімуму. Зрозуміло, що однією з причин такої ситуації є податкове навантаження на фонд оплати праці. З наступного року держава планує вирішити це питання шляхом введення єдиного соціального 20-відсоткового податку та перерозподілу платежів і зборів між роботодавцями і працівниками. Це дозволить зберегти обсяги надходжень до Пенсійного фонду та фондів соціального страхування області, вивести з “тіні” значні суми неконтрольованих прибутків.

Ганебна схема обговорення при наймі на роботу суми офіційної заробітної плати й нелегальних надходжень діє майже всюди. Вона проста, її склали для того, щоб заощаджувати на соціальних, важливих для працівника, виплатах до позабюджетних і пенсійних фондів. Але завдяки постійному діалогу представників влади з підприємцями, роз’ясненню можливих наслідків такого ставлення тільки за останній період з “тіні” вийшло понад 1630 підприємств, добровільно легалізовано працю 34 тисяч найманих працівників. Це дуже важливо, бо якщо сьогодні не припинити виплати заробітної плати в «конвертах», то завтра країна не буде мати якісного медичного обслуговування, розвитку інфраструктури, збільшення заробітної плати працівників освіти, науки, культури.

Жителі Луганщини, розраховуємо на вашу свідомість, бо вам вирішувати, що є головним: працювати, щоб мати забезпечену старість, гарантії, чи продовжувати жити одним днем. Ваша принципова позиція може стати серйозним підґрунтям у боротьбі з виплатою заробітної плати в «конвертах». Думайте: через 5, 10 років зупинити цей процес буде неможливо. Аналізуйте! Дійте!”

Подписаться на луганские новости

Как беженцам ВПЛ получить государственную помощь
НБУ хотят запретить наличные платежи украинцам
Луганск: Жизнь в «России»
Убить всех, - экс-президент РФ
Украина вышла на Евро 2024
Зеленский неожиданно уволил экс-главу Луганщины
В Украине все таки создадут электронный военный билет
Путин приказал активировать работу ФСБ в Луганске
Партия Зеленского близка к полному розвалу
Кадыров выступил с угрозами русским