.
Луганские новости
Луганские новости:

19.02.2004 19:09
В Луганске обсудили вопросы развития украинского языка и этничной политики

"Прес-служба ОДА"

Питання подальшого розвитку української мови в усіх сферах життя обговорили представники національно-культурних об’єднань із заступником голови Луганської облдержадміністрації Володимиром Просіним. На зустрічі в українсько-канадському центрі “Відродження” були також присутні начальники управлінь культури та мистецтв, внутрішньої політики, преси та інформації обласної держадміністрації. Як зазначили присутні, сьогодні треба активніше вживати державну мову в пресі та органах влади, більше ставити вистав українською мовою, особливо для дітей, знайомити людей з класичною українською музикою. За словами Володимира Просіна, в області планується видання дитячої україномовної газети, проводиться робота щодо виконання в органах влади “Закону про мову”. Володимир Просін також запросив представників національно-культурних об’єднань до участі в підготовці та святкуванні 190-річниці Тараса Шевченка. Такі події, на думку заступника голови облдержадміністрації, дозволять об’єднатися людям різних політичних поглядів.

Участь громадських організацій національних меншин у реалізації державної етнічної політики обговорили керівники національно-культурних товариств Луганщини та Донеччини

Участь громадських організацій національних меншин у реалізації державної етнічної політики та регіональні особливості національно-культурного розвитку обговорили сьогодні за “круглим столом” керівники національно-культурних товариств Луганської та Донецької областей. У засіданні, яке відбулося в готелі “Дружба” в Луганську та було організовано відділом з питань національностей та міграції Луганської облдержадміністрації, взяли участь керівники 20 національно-культурних товариств, представники центру народної творчості, управлінь облдержадміністрації, Фонду допомоги біженцям. Вони ознайомилися с законодавчою базою України в сфері етнополітики, розповіли про власний досвід роботи, обговорили роль національно-культурних товариств в збереженні мови, традицій та культури народів, роль засобів масової інформації в формуванні толерантності та міжнаціональної злагоди.
На сьогодні в Луганській області діє 16 обласних національно-культурних товариств. На Луганщині проживає біля 100 національностей.

Комментариев - 1

Костя
04:09 PM 20.02.2004 UA

А можно про УЯ (украинский язык) по-русски написать? А то не понятно ни фига...
Подписаться на луганские новости

Готовы ли украинцы отдать всю власть военным
В Луганске рассказали, как будут отжимать жилье уехавших
Экс-главарь Донбасса из тюрьмы просится на войну
Московский патриархат предлагают признать террористической организацией
Зеки зверствуют на Луганщине
Появились спутниковые снимки последствий авиаудара по Луганску
Трамп заставит Украину отдать Луганск - CNN
Илон Маск отказался отключить связь Starlink русским оккупантам в Донбассе
Выжившие луганские шахты подарят России
Что взорвалось в Луганске