.
Луганские новости
Луганские новости:

29.10.2003 38:10
В Луганской области началась реализация программы DFID

"Прес-служба ОДА"

Реалізація програми DFID (Міністерства у справах міжнародного розвитку Великобританії) з підвищення рівня життя сільського населення в Україні розпочалася у двох районах Луганської області.
Сьогодні голови Старобільської та Новоайдарської райдержадміністрацій підписали Меморандум про співробітництво з менеджером Програми підвищення рівня життя сільського населення в Україні Богданом Дроздовським. Меморандум передбачає подальшу співпрацю між Виконавцем Програми - компанією ADAS International та державними адміністраціями Старобільського на Новоайдарського району. Незабаром до них має приєднатися Сватівський район.
Метою Програми є подолання бідності в сільській місцевості України шляхом розробки й поширення механізмів підвищення доходів селян, а також через вирішення соціальних проблем села, розвиток сільських громад та побудову громадянського суспільства. Для цього створюється комплексна система механізмів вирішення проблем бідності у Новоайдарському, Старобільському та Сватівському районах. Передбачається, що до неї війдуть дорадчі служби, кредитні спілки, обслуговуючі кооперативи, маркетингові та інформаційні системи, громадські організації, третейські суди. Зі створенням таких організацій селяни отримають доступ до економічної та юридичної інформації, інформації про нові технології, матимуть змогу користуватися певними матеріальними ресурсами, технічними засобами, а також отримають можливість виходу до ринків збуту. Для створення цих механізмів протягом 2 років передбачається виділення 300 тисяч фунтів стерлінгів у рамках реалізації Програми в Луганській області.
Програма підвищення рівня життя сільського населення в Україні є програмою технічної допомоги Міністерства з міжнародного розвитку Великобританії. Вона працює в Україні з 2001 року. Зараз пілотні проекти вже працюють у Київській, Одеській та Донецькій областях. Насьогодні у цих областях створено 17 осередків дорадчих служб, 3 кредитні спілки, 10 обслуговуючих кооперативів, 14 громадських організацій. Розроблено моделі підвищення доходів та рівня зайнятості на селі, розвитку громад та передачі об’єктів соціальної сфери, систем захисту прав власності та приватних інтересів селян. В поточному році Програма поширює свою діяльність і на Луганську область.

Подписаться на луганские новости

Как беженцам ВПЛ получить государственную помощь
НБУ хотят запретить наличные платежи украинцам
Луганск: Жизнь в «России»
Убить всех, - экс-президент РФ
Украина вышла на Евро 2024
Зеленский неожиданно уволил экс-главу Луганщины
В Украине все таки создадут электронный военный билет
Путин приказал активировать работу ФСБ в Луганске
Партия Зеленского близка к полному розвалу
Кадыров выступил с угрозами русским