.
Луганские новости
Луганские новости:

26.09.2003 34:10
Луганск против наркотиков

"Прес-служба ОДА"Луганск против наркотиков
Регіональна програма протидії незаконному обігу наркотичних засобів і психотропних речовин прийнята в Луганській області. Голова облдержадміністрації Олександр Єфремов підписав розпорядження, яким затвердив програму, розраховану на 2003-2010 роки. Як зазначено у розпорядженні губернатора, зараз в області на кожні 10 тисяч населення в середньому 23 особи незаконно вживають наркотики або психотропні речовини. Відмічається підвищення рівня розповсюдження й вживання наркотиків серед молоді.
Нова Регіональна програма ставить за мету створити в області цілісну систему взаємодії державних органів, підприємств, громадських організацій щодо боротьби з наркоманією та пов’язаною з нею злочинністю. Програма виконуватиметься поетапно. З 2003 по 2005 роки планується провести моніторинг поширення наркоманії й незаконного обігу наркотичних речовин, удосконалити механізм міжвідомчого співробітництва з протидії поширенню наркоманії через проведення спільних заходів, вдосконалити систему попереджувальних заходів щодо запобігання незаконному вживанню наркотиків та посилити систему контролю над обігом наркотичних та психотропних речовин, щоб не допустити їх відтоку в незаконний обіг. На другому етапі з 2006 до 2010 року програма передбачає збільшення кількості відповідних спеціалістів у сфері профілактики наркоманії та лікування хворих на неї осіб, впровадження в лікувальну практику новітніх концепцій і методик та здійснення реабілітації й ресоціалізації хворих та розвиток мережі спеціальних виховних закладів для дітей і підлітків з девіантною поведінкою.
Окрім просвітницьких, консультаційних заходів та психолого-педагогічної допомоги, Регіональна програма включає в себе розробку та впровадження підготовки соціальних працівників для роботи в наркологічних закладах. Передбачається також змінити навчальні програми з наркології у навчальних медичних закладах з урахуванням держстандартів надання наркологічної допомоги та вивчення вітчизняного досвіду роботи із застосування методик “замісної терапії” для лікування та соціальної реабілітації осіб, хворих на наркоманію. Йдеться також про зміцнення матеріально-технічної бази існуючої в області мережі державних і комунальних наркологічних закладів та недопущення їх об’єднання із закладами іншого профілю. Крім того передбачається зміцнити державний контроль за дотриманням у лікарнях законодавства щодо обігу наркотичних і психотропних речовин та за обґрунтованістю списання таких препаратів з простроченою дією. Онкологічна служба більш ретельно перевірятиметься на дотримання порядку призначення наркотичних та психотропних лікарських засобів онкохворим, які лікуються вдома.
Фінансування реалізації Регіональної програми протидії незаконному обігу наркотичних речовин та психотропних засобів буде йти за рахунок коштів з державного та місцевих бюджетів. До фінансової підтримки передбачених програмою заходів планується залучити недержавні благодійні та громадські організації.

Подписаться на луганские новости

В РПЦ объявили убийство мирных украинцев - священной войной. В УПЦ прокомментировали
В Луганске будут отбирать пустующее жилье
Россия массово отправит в Донбасс насильников
Как беженцам ВПЛ получить государственную помощь
НБУ хотят запретить наличные платежи украинцам
Луганск: Жизнь в «России»
Убить всех, - экс-президент РФ
Украина вышла на Евро 2024
Зеленский неожиданно уволил экс-главу Луганщины
В Украине все таки создадут электронный военный билет