.
Луганские новости
Луганские новости:

12.09.2003 20:06
Главное праздничное шоу к Дню Луганской области пройдет 12 сентября на обновленном стадионе “Авангард”

"Прес-служба ОДА"

“Головне святкове шоу до Дня області відбудеться 12 вересня на головному обласному стадіоні “Авангард”, який ми постаралися відремонтувати та оновити спеціально до 65-річчя Луганської області”, – зазначив начальник управління будівництва облдержадміністрації Микола Мухін. За його словами, до дня народження області проведено капітальну реконструкцію стадіону, який було побудовано ще в 1951 році. До складу спорткомплексу “Авангард” входить головний стадіон на майже 5 тис. посадочних місць, газонним футбольним полем, гумово-бітумними легкоатлетичними доріжками та секторами, мале спортивне ядро з газонним футбольним полем та легкоатлетичними доріжками й секторами, гареве та земляне футбольні поля, силове містечко, сектор довгих кидань, 2 волейбольних та 2 баскетбольних майданчики, 4 майданчики для скралів. В підтрибунних приміщеннях розміщуються 8 спортзалів для заняття різними видами спорту. Серед них зал загальної фізичної підготовки, боротьби, боксу, фехтування, атлетичної гімнастики, аеробіки, важкої атлетики загальною площею 1113 кв.м.
Як повідомив Микола Мухін, до 2000р. комбінат спортивних споруд “Авангард” належав одному з провідних підприємств Луганська – виробничому об’єднанню “Луганськтепловоз”. З лютого 2002 року стадіон знаходиться в обласній комунальній власності. В лютому 2003 року керівництво області прийняло рішення провести реконструкцію стадіону, технічний стан споруд якого безнадійно застарів за півстоліття. За розпорядженням голови облдержадміністрації Олександра Єфремова на капремонт “Авангарду” було виділено понад 3 млн. грн. з обласного бюджету. Ще більш ніж 7 млн. грн. на ремонт стадіону витратив обласний благодійний фонд підтримки регіональних ініціатив “Благовіст”. Всього на реконструкцію стадіону “Авангард” у поточному році витрачено біля 10 млн. грн.
Ремонтні роботи на стадіоні було почато в червні 2003 р. За словами Миколи Мухіна, за три місяці будівельники посилили залізобетонні конструкції та зробили гідроізоляцію трибун стадіону, встановили нові комфортні сучасні сидіння для глядачів на 24тис. 800 посадочних місць, відремонтували центральний вхід з колонадою та фасад стадіону, благоустроїли територію навкруги стадіону. До того ж тепер на “Авангарді” встановлена сучасна система електрики, відновлені 4 освітлювальні мачти чаші стадіону та встановлено найсучасніше звукова оснащення. Старе спортивне табло замінено на новітніше цифрове табло, що дає змогу прямого транслювання подій, що відбуваються на полі стадіону.
Головним заказником робіт з реконструкції стадіону “Авангард” виступило управляння капітального будівництва облдержадміністрації. Основні будівельно-ремонтні роботи виконували ООО “Енергомаш” та ЗАО “Луганський ДСК”.

Подписаться на луганские новости

Как беженцам ВПЛ получить государственную помощь
НБУ хотят запретить наличные платежи украинцам
Луганск: Жизнь в «России»
Убить всех, - экс-президент РФ
Украина вышла на Евро 2024
Зеленский неожиданно уволил экс-главу Луганщины
В Украине все таки создадут электронный военный билет
Путин приказал активировать работу ФСБ в Луганске
Партия Зеленского близка к полному розвалу
Кадыров выступил с угрозами русским